RU
UA
Політика конфіденційності та захисту персональних даних
Цю Політику конфіденційності востаннє оновлено: 29.06.2022 р.
ПРЕАМБУЛА
Управління даним веб-сайтом за адресою в мережі Інтернет: www.newstars.company (далі – веб-сайт) здійснюється громадянкою України Ляшенко Анною Михайлівною (далі – «Адміністрація веб-сайту»).

Ляшенко Анна Михайлівна за цією Політикою визнається розпорядником (процесор за GDPR) та володільцем (контролер за GDPR) персональних даних.
Перед використанням веб-сайту уважно ознайомтесь зі змістом цієї Політики конфіденційності та оберіть, надати згоду на обробку персональних даних чи відмовитись від надання такої згоди.

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Політика конфіденційності розроблена з урахуванням всіх вимог та відповідно до Регламенту ЄС № 2016/679 від 27.04.2016 року (GDPR - General Data Protection Regulation), Закону України «Про захист персональних даних», Закону Російської Федерації «Про персональні дані», «Типового порядку обробки персональних даних» затвердженого Наказом Уповноваженого Верховної ради України з прав людини та інших нормативних актів українського законодавства, що регламентують правові відносини, пов'язані зі збором, обробкою, зберіганням персональних даних, а також правом громадян на невтручання в особисте життя та правом на самовираження.

1.2. Ця Політика застосовується до веб-сайту, що розташований за адресою: www.newstars.company та його окремих веб-сторінок.

1.3. Адміністрація веб-сайту залишає за собою право вносити зміни до Політики конфіденційності, окрім випадків, передбачених цією Політикою конфіденційності. Користувач зобов’язується перед використанням Сайту ознайомитися з актуальною версією Політики конфіденційності та супутніх документів, які є її невід’ємними частинами.

1.4. Політика конфіденційності є дійсною в тій редакції і на тих умовах, які існували на момент її акцептування.
2. ТЕРМІНОЛОГІЯ
2.1. Цим пунктом визначається інтерпретація нижченаведених термінів, визначень і виразів, які використовуються в цій Політиці конфіденційності.

1.1.1.    Веб-сайт – це сукупність програмних, інформаційних, а також медійних засобів, логічно пов’язаних між собою, доступних у мережі Інтернет за адресою: www.newstars.company.

2.1.2. Веб-сторінка – один з елементів веб-сайту.

2.1.3. Володілець персональних даних - фізична або юридична особа, яка визначає мету обробки персональних даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки, якщо інше не визначено законом.

2.1.4. Користувач – будь-яка фізична особа, яка має доступ до Сайту, яка використовує Сайт з допомогою мережі Інтернет.

2.1.5. Персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

2.1.6. Платформа-конструктор – сервіс, за допомогою якої Адміністрація веб-сайту створює веб-сайт та CRM – систему (базу персональних даних) на підставі невиключної ліцензії на використання сервісу.

2.1.7. Розпорядник персональних даних - фізична чи юридична особа, якій володільцем персональних даних або законом надано право обробляти ці дані від імені володільця.

2.1.8. Розсилка – електронні, текстові та/або мультимедійні повідомлення на електронну пошту (email), номер контактного телефону, облікові записи в додатках Telegram, Viber тощо Користувача із комерційною та/або некомерційною пропозицією від Адміністрації веб-сайту та/або третіх осіб.

2.1.9. Суб’єкт персональних даних - фізична особа, персональні дані якої обробляються.

2.1.10. Cookies-файли – невеликий фрагмент даних (текстовий файл), який веб-сайт під час його відвідування Користувачем зберігає на електронно-обчислювальному пристрої (комп'ютера, телефону, планшета і т.д.) Користувача.

2.2. Решта термінів, що використовуються в Договорі, визначаються згідно з нормами чинного законодавства України.
3. КАТЕГОРІЯ СУБ’ЄКТІВ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
3.1. До категорії суб’єктів персональних даних за цією Політикою конфіденційності можуть входити Користувачі веб-сайту, які надали згоду на обробку Cookies-файлів.
4. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ ТА СКЛАД ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
4.1. Ця Політика конфіденційності встановлює мету (цілі) та підстави обробки персональних даних, категорії суб’єктів персональних даних, склад персональних даних, порядок обробки персональних даних та Cookies-файлів, а також порядок здійснення розсилки, згоду на обробку яких надав Користувач веб-сайту.

4.2. Персональні дані, дозволені до обробки в рамках цієї Політики конфіденційності, надаються Користувачем шляхом заповнення певних форм для здійснення реєстраційних дій на веб-сайті та можуть включати в себе наступну інформацію:

- ім’я Користувача;
- прізвище Користувача;
- по-батькові Користувача;
- контактний номер телефону Користувача;
- адреса електронної пошти (email) Користувача;
- країна проживання Користувача;
- облікові записи в соціальних мережах Instagram, Facebook тощо, облікові записи у додатках Telegram, Viber.

4.3. Крім персональних даних, передбачених п. 4.2. цієї Політики конфіденційності, Адміністрація веб-сайту залишає за собою право автоматичного збору в процесі відвідування Користувачем веб-сайту або його окремих веб-сторінок Cookies–файлів, зміст та порядок обробки яких конкретизовано у Розділі 5 цієї Політики конфіденційності.
5. СКЛАД ТА ПОРЯДОК ОБРОБКИ COOKIES–ФАЙЛІВ
5.1. Адміністрація веб-сайту використовує сервіс для веб-аналітики Google Analytics, службу веб-аналітики, яку пропонує Google Inc. (далі «Google»).

5.2. Google Analytics використовує Cookies-файли, які зберігаються на електронно-обчислювальному пристрою для полегшення аналізу використання веб-сайту та зберігають інформацію про онлайн-поведінку Користувача. Cookies-файли не завдають шкоди електронно-обчислювальному пристрою Користувача та не містять вірусів.

5.3. Склад Сookies-файлів:

- адреси веб-сторінок веб-сайту, які переглядав Користувач;
- адреси попередніх веб-сторінок, з яких було отримано доступ до веб-сайту;
- мовні налаштування браузера;
- час, дата та тривалість відвідування веб-сайту;
- IP-адреси електронно-обчислювального пристрою (комп'ютера, телефону, планшета і т.д.) Користувача;
- інформації про операційну систему;
- інформації про браузер Користувача, в т.ч. найменування, версію браузера і т.д.

5.4. Цією Політикою конфіденційності передбачено можливість обробляти «сеансові» та «постійні» Cookies-файли. «Сеансові» Cookies-файли є тимчасовими і зберігаються тільки до моменту виключення браузера. «Постійні» Cookies-файли залишаються на жорсткому диску електронно-обчислювального пристрою Користувача або на електронному носії до тих пір, поки Користувач не видалить їх.

5.5. Інформація про використання Користувачем веб-сайту, створена Cookies-файлами, передається і зберігається на сервері Google у Сполучених Штатах Америки. Google використовуватиме цю інформацію для оцінки використання Користувачем веб-сайту, для складання звітів про діяльність веб-сайту та для надання Адміністрації веб-сайту інших послуг, пов’язаних із діяльністю веб-сайту та використанням Інтернету. IP-адреса, передана з браузера Користувача, як частина Google Analytics, не буде об’єднана з будь-якими іншими даними, якими володіє Google.

5.6. Адміністрація веб-сайту за допомогою технічних можливостей платформи-конструктора обробляє:

- Необхідні Cookies-файли.
Необхідні Cookies-файли допомагають зробити веб-сайт придатним для використання, забезпечуючи основні функції, такі як навігація сторінкою та доступ до захищених областей веб-сайту. Веб-сайт не може працювати належним чином без цих файлів Cookies-файлів.

- Статистичні Cookies-файли.
Статистичні файли Cookies-файли допомагають Адміністрації веб-сайту зрозуміти, як відвідувачі взаємодіють із веб-сайтом, збираючи та анонімно повідомляючи інформацію.

- Маркетингові Cookies-файли.
Маркетингові Cookies-файли використовуються для відстеження Користувачів веб-сайтів. Мета полягає в тому, щоб показувати оголошення, які є релевантними та привабливими для окремого Користувача, а отже, більш цінними для видавців.

5.7. Користувач має право відмовитися від використання Cookies-файлів шляхом зміни відповідних налаштувань в програмному забезпеченні свого браузера або шляхом відправлення електронного листа на: etonashemail@gmail.com. У випадку відмови від обробки Cookies-файлів, Користувач не зможете використовувати всі функції веб-сайту.
6. МЕТА (ЦІЛЬ) ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
6.1. Обробка персональних даних за цією Політикою конфіденційності здійснюється з метою (ціллю) належного надання Адміністраціє веб-сайту послуг Користувачу, а саме:

6.1.1. ідентифікації Користувача для автоматичного створення персоніфікованого облікового запису Користувача, що забезпечить доступ до веб-сторінки;

6.1.2. встановлення із Користувачем комунікації;

6.1.3. здійснення розсилки за згодою суб’єкта персональних даних, на адресу електронної пошти, яку Користувач зазначив під час реєстрації на веб-сайті;

6.1.4. надання Користувачеві ефективної клієнтської і технічної підтримки при виникненні проблем, пов'язаних із використанням веб-сайту;

6.1.5. контролю навантаження на веб-сайт;

6.1.6. проведення аналізу щодо ефективності рекламних кампанії, трафік яких налаштований на веб-сайт;

6.1.7. проведення статистичних та інших досліджень на основі знеособлених даних.

6.2. Cookies-файли використовуються з метою забезпечення пересування веб-сайтом, спрощення процесу аутентифікації Користувача на веб-сайті, збереження налаштувань мови веб-сайту.

6.3. Персональні дані Користувача можуть бути використані для інших цілей, не передбачених Політикою конфіденційності.
7. ПІДСТАВИ ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
7.1. Бути суб’єктом персональних даних та надавати згоду на обробку своїх персональних даних має право особа, яка набула повної цивільної дієздатності відповідно до чинного законодавства держави свого громадянства. У випадку, якщо в особи відсутній достатній рівень дієздатності, то згоду на обробку персональних даних такої особи надають батьки, опікуни (піклувальники), усиновлювачі.

7.2. Згода на обробку персональних даних, визначених п. 4.2 цієї Політики конфіденційності надається Користувачем шляхом проставлення відмітки про надання дозволу на обробку персональних даних під час здійснення реєстрації на веб-сайті.

7.3. Згода на обробку даних, визначених п. 4.3. цієї Політики конфіденційності, надається Користувачем шляхом проставлення відмітки про надання дозволу на обробку в спливаючому вікні.

7.4. На веб-сайті не передбачено можливості обробки персональних даних до моменту проставляння відмітки.

7.5. Шляхом надання згоди на обробку даних у порядку, передбаченому п. 4.2. та/або п. 4.3. цієї Політики конфіденційності, Користувач повністю і безумовно погоджується з усіма положеннями цієї Політики конфіденційності. Користувач дає свою згоду Адміністрації веб-сайту на збір, систематизацію, накопичення, зберігання, уточнення (оновлення, виправлення), використання, поширення, знеособлення, блокування, знищення своїх персональних даних.

7.6. У разі, якщо Користувач не надає згоду на обробку його персональних даних у порядку, передбаченому п.7.2. цієї Політики конфіденційності, Користувач не має можливості повноцінного використання можливостей Сайту.
8. ПОРЯДОК ОБРОБКИ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
8.1. Адміністрація веб-сайту збирає персональні дані шляхом:
- отримання від Користувача його персональних даних, визначених п. 4.2. цієї Політики конфіденційності, через заповнення та відправлення останнім даних при реєстрації на Сайті;
- автоматичного збору даних, визначених п. 4.3. цієї Політики конфіденційності, в процесі відвідування Користувачем веб-сайту або його окремих веб-сторінок.

8.2. Накопичення персональних даних Користувача відбувається шляхом внесення їх до бази персональних даних, що зберігається в електронній формі у мережі Інтернет за допомогою технічних можливостей платформи-конструктора.

8.3. Персональні дані зберігаються у базі персональних даних в електронній формі за юрисдикцією України.

8.4. Адміністрація веб-сайту використовує персональні дані для належного надання послуг Користувачу. Під використанням персональних даних суб’єкта персональних даних розуміють:
- Використання прізвища, ім’я, по-батькові Користувача для створення персоніфікованого особистого кабінету.
- Використання адреси електронної пошти Користувача для надання Користувачу персоніфікованого доступу до особистого кабінету та/або надсилання електронних листів.
- Використання номеру контактного телефону Користувача та/або облікового запису Користувача у додатку Telegram та інших соціальних мережах для комунікації з ним та можливістю додавати його до Telegram чатів або чатів в інших соціальних мережах.
- Використання даних, визначених п. 4.3. цієї Політики конфіденційності, для забезпечення можливості суб’єкту персональних даних безперешкодно користуватися інтерфейсом веб-сайту.
- Використання інформації щодо часу заповнення реєстраційної форми на веб-сайті для фіксації моменту погодження умов даної Політики.

8.5. Адміністрація веб-сайту використовує адресу електронної пошти Користувача для здійснення розсилки за згодою Користувача.

8.6. Порядок зміни, видалення (знищення) персональних даних суб’єкта персональних даних відбувається виключно в порядку, передбаченому Розділом 13 цієї Політики конфіденційності.
9. ПОРЯДОК ОБРОБКИ ДЛЯ МАРКЕТИНГОВИХ ЦІЛЕЙ
9.1. Цією Політикою конфіденційності Адміністрації веб-сайту надається право здійснювати розсилку.

9.2. Мета розсилки полягає у наданні доступу до особистого кабінету, додаткових матеріалів, у інформуванні суб’єкта персональних даних про продукти, послуги, товари, заходи тощо Адміністрації веб-сайту та/або його партнерів, а також у здійсненні анонімних опитувань з метою вивчення думки про продукти, послуги, товари, заходи тощо.

9.3. Суб’єкт персональних даних дає згоду на здійснення Адміністрацією веб-сайту розсилки у порядку, передбаченому цією Політикою.

9.4. Суб’єкт персональних даних має право у будь-який момент відмовитися від розсилки шляхом зміни налаштувань за посиланням, вказаним в електронному листі та/або шляхом надсилання на електронну пошту Адміністрації веб-сайту заяви про відмову від розсилки.
10. ПОРЯДОК ДОСТУПУ ОСІБ, ЯКІ ОБРОБЛЯЮТЬ ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ
10.1. Адміністрація веб-сайту обробляє персональні дані, що зберігаються у базі персональних даних, за допомогою автоматизованої обробки та/або особисто, та/або із залученням третіх осіб, що надають послуги або виконують обов’язки від ім’я Адміністрації веб-сайту, включаючи обробку бізнес-аналітику, обслуговування клієнтів, маркетинг, проведення опитувань.

10.2. Адміністрація веб-сайту веде за допомогою автоматизованої системи облік операції, пов’язаних з обробкою персональних даних суб’єкта персональних даних та зберігає такі відомості протягом 1 (одного) року з моменту здійснення операції.
11. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СУБ’ЄКТА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
11.1. Суб’єкт персональних даних має право:
11.1.1. Отримати відомості щодо цілей, для яких обробляються його персональні дані.

11.1.2. Отримувати відомості щодо терміну, протягом якого обробляються персональні дані.

11.1.3. Отримувати відомості щодо алгоритму автоматизованої обробки персональних даних та наслідків такої обробки.

11.1.4. Вимагати від Адміністрації веб-сайту без невиправданої затримки виправити свої неточні персональні дані.

11.1.5. На внесення доповнень до неповних персональних даних, у тому числі шляхом подання додаткової заяви.

11.1.6. Вимагати від Адміністрації веб-сайту видалення без невиправданої затримки персональних даних, що належать до нього.

11.1.7. Вимагати від Адміністрації веб-сайту обмежити обробку його персональних даних.

11.1.8. Отримати свої персональні дані, які Користувач надав Адміністрації веб-сайту.

11.1.9. Заявити заперечення проти обробки своїх персональних даних.

11.1.10. Оскаржити дії або бездіяльність Адміністрації веб-сайту:

- за українським законодавством Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини або у судовому порядку;
- за законодавством країн-членів Європейського Союзу до уповноваженого органу з захисту прав суб’єктів персональних даних тієї держави, громадянином якої є суб’єкт персональних даних.

11.2. Для реалізації своїх прав, що передбачені п. 11.1. цієї Політики конфіденційності, Користувач направляє скан-копію вмотивованої письмової вимоги на адресу електронної пошти Адміністрації веб-сайту: etonashemail@gmail.com з тієї адреси електронної пошти, яку Користувач зазначив в формі на оформлення замовлення на веб-сайті.

11.3. Суб’єкт персональних даних зобов’язаний:

11.3.1. Дотримуватись положень цієї Політики конфіденційності.

11.3.2. У разі зміни змісту персональних даних, щодо яких суб’єкт персональних даних надав згоду на обробку, повідомити Адміністрації веб-сайту в порядку, передбаченому цією Політикою конфіденційності.
12. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ АДМІНІСТРАЦІЇ ВЕБ-САЙТУ
12.1. Адміністрація веб-сайту має право:

12.1.1. Вносити зміни до цієї Політики конфіденційності та не повідомляти суб’єкта персональних даних окрім випадків, що передбачені цією Політикою конфіденційності.

12.2. Адміністрація веб-сайту зобов’язаний:

12.2.1. Забезпечувати реалізацію прав суб’єкта персональних даних.

12.2.2. Вживати необхідних організаційних і технічних заходів для захисту персональних даних від неправомірного або випадкового доступу, знищення, перекручення, блокування, копіювання, поширення, а також від інших неправомірних дій третіх осіб.

12.2.3. Виконувати усі зобов’язання, що покладені на Адміністрації веб-сайт іншими Розділами цієї Політики конфіденційності.
13. УМОВИ ТА ПРОЦЕДУРА ЗМІНИ, ВИДАЛЕННЯ АБО ЗНИЩЕННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
13.1. Адміністрація веб-сайту вносить зміни до персональних даних на підставі вмотивованої письмової вимоги суб’єкта персональних даних, що була надіслана у порядку, передбаченому п.11.2. цієї Політики конфіденційності.

13.2. Адміністрація веб-сайту перевіряє зміст вимоги суб’єкта персональних даних на наявність відмінностей із персональними даними суб’єкта персональних даних, які зберігаються про останнього в базі персональних даних.

13.3. Адміністрація веб-сайту вносить зміни до бази персональних даних невідкладно з моменту встановлення невідповідності.

13.4. Видалення та знищення персональних даних відбувається на підставі:

- вмотивованої письмової вимоги суб’єкта персональних даних, в якій останній заявляє заперечення проти обробки своїх персональних даних (відзиває згоду на обробку персональних даних);
- закінчення строку обробки персональних даних, що передбачений цією Політикою конфіденційності.

13.5. Адміністрація веб-сайту повідомляє суб’єкта персональних даних про наслідки відзиву згоди, що полягають у можливості видалення облікового запису на Сайті.

13.6. Адміністрація веб-сайту видаляє або знищує персональні дані без необґрунтованої затримки.

13.7. Про зміну, видалення або знищення персональних даних Адміністрація веб-сайту протягом 10 (десяти) робочих днів повідомляє суб’єкта персональних даних.
14. УМОВИ, ПРОЦЕДУРА ПОШИРЕННЯ ТА ТРАНСКОРДОННЕ ПЕРЕМІЩЕННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
14.1. Персональні дані Користувача можуть бути поширені (розповсюджені, передані) уповноваженим державним і судовим органам тільки при наявності законних підстав і відповідної вимоги.

14.2. Адміністрація веб-сайту не передає персональні дані третім особам, окрім тих, що визначені цією Політикою конфіденційності.

14.3. Адміністрація веб-сайту має право вносити зміни до цієї Політики конфіденційності та передбачати своє право на поширення персональних даних третім особам, окрім тих, що вже зазначені у п.14.1. цієї Політики конфіденційності. Адміністрація повідомляє суб’єктів персональних даних про внесення змін щодо поширення їх персональних даних шляхом надіслання повідомлення на адресу електронної пошти суб’єкта персональних даних. Суб’єкт персональних даних погоджується із оновленою редакцією Політики конфіденційності шляхом мовчазної згоди. У разі, якщо суб’єкт персональних даних не погоджується із оновленою редакцією Політики конфіденційності, на останнього покладається обов’язок надіслати відзив згоди у порядку, передбаченому цією Політикою конфіденційності.

14.4. Транскордонне переміщення за територіальні межі України відбувається за наявності таких підстав:

- передавання є необхідним на важливих підставах суспільного інтересу;
- передавання є необхідним для формування, здійснення або захисту правових претензій;
- передавання є необхідним для захисту життєво важливих інтересів суб’єкта даних або інших осіб, якщо суб’єкт даних фізично чи юридично неспроможний надати згоду.
15. МЕХАНІЗМИ ЗАХИСТУ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ
15.1. Адміністрація сайту вживає необхідних організаційних і технічних заходів для захисту персональної інформації від неправомірного або випадкового доступу, знищення, перекручення, блокування, копіювання, поширення, а також від інших неправомірних дій третіх осіб.

15.2. У випадку витоку, незаконного розповсюдження персональних даних, що сталися з вини третіх осіб, Адміністрація негайно, з моменту виявлення факту витоку та/або незаконного розповсюдження персональних даних, повідомляє суб’єктів персональних даних шляхом надіслання повідомлення на адресу електронної пошти суб’єкта персональних даних.

15.3. Веб-сайт та CRM система, у якій зберігаються персональні дані, створюються на платформі-конструкторі із використанням заходів щодо забезпечення безпеки персональних даних, які технічно передбачені платформою-конструктором.
16. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН
16.1. Адміністрація веб-сайту несе відповідальність за збитки, понесені Користувачем у зв’язку з неправомірним використанням персональних даних, за винятком випадків, передбачених п. 16.2. цієї Політики конфіденційності.

16.2. У разі втрати або розголошення персональних даних Адміністрація веб-сайту не несе відповідальність, якщо такі персональні дані:

- стали або були публічними на момент втрати або розголошення;
- були отримані від третьої сторони до моменту її отримання Адміністрацією веб-сайту;
- були розголошені за згодою Користувача.
17. ПОРЯДОК ВИРІШЕННЯ СПОРІВ
17.1. Користувач та Адміністрація веб-сайту вирішує всі суперечки і розбіжності, що виникають з відносин, на які поширюється ця Політика конфіденційності шляхом переговорів.

17.2. Спори, за якими не було досягнуто згоди, вирішуються відповідно до чинного законодавства України у судах загальної юрисдикції на території України за місцезнаходженням Адміністрації веб-сайту.
18. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
18.1. Адміністрація веб-сайту має право вносити зміни до цієї Політики конфіденційності без згоди і повідомлення Користувача, окрім випадків, передбачених цією Політикою конфіденційності.

18.2. Нова Політика конфіденційності вступає в силу з моменту її розміщення на веб-сайті, якщо інше не передбачено новою редакцією Політики конфіденційності.

18.3. Ця Політика конфіденційності розміщена на веб-сторінці веб-сайту за адресою в мережі Інтернет: www.newstars.company.

18.4. Інформована згода на розсилку, Повідомлення про обробку Cookies-файлів та інші положення у будь-якій формі щодо обробки персональних даних, які розміщені на веб-сайті є невід’ємними частинами цієї Політики конфіденційності.

18.5. Текст цієї Політики конфіденційності викладено українською мовою.
Made on
Tilda